Día del Árbol 2019

El sábado 19 de enero se repitio una actividad muy querida para nuestro club y una de las más dilatadas durante casi los 50 años que comprenden la vida de nuestra organización.

Volvemos a dar las gracias a este socio que desinteresadamente durante todos estos años ha hecho posible que este día se pudiera llevar a cabo. No nos atrevemos a decir cuántos árboles ha plantado durante su periplo pero una estimación de cerca de los 100.000 no sería exagerada.

 

Moltes Gracies Enrique Esteve Serra Colomina

 

Junta Directiva CEX

 

Enrique escriu:

"Un d'eixos objectius potser plantar un arbre. Aquest mes de gener ja tenim una cita amb la Natura el proper dia 19 a l'ecoparc del Moratell per plantar arbrets, en suma, per plantar vida i apaivagar l'empenta destructiva que l'ésser humà té sobre el planeta. La teua xicoteta col.laboració no és menyspreable si se suma a la xicoteta acció d'altres moltes persones que fan el mateix, sembrar la vida i no la destrucció. Moltes persones repeteixen any rere any conscients de deixar als descendents un mon millor i més habitable. Nosaltres per la nostra part, estem tot l'any tenint cura de les xicotetes plantes al viver. Les que vam plantar aquets darrers anys gairebé han arrelat tots. Molts pocs han mort i si ha passat sols ha sigut per causes climàtiques, no per vandalisme ni altres causes per l'home si bé, hem de dir que la zona està apartada del trànsit de persones i vigilada pel guarda de l'ecoparc. Aquesta activitat que fa ja més d'una quarentena d'anys que és realitza al poble per part del Centre Excursionista ha hagut de passar per molts avatars, és una tasca comparable a una carrera de fons que ultrapassa relleus generacionals, els resultats no es veuen a curt termini. Xiquets de parvulari que plantaren arbrets a Sant Antoni, hui són pares amb xiquets grandets i alguns que eren majors ja no hi són amb nosaltres. Per això, quan plantem un arbre i assumim que segurament no jaurem a la seua ombra, estarem començant a comprendre l'autèntic sentit de la vida."

 

Compartir: